Tietoa

HISTORIAA


Leo Nikula aloitti toimintansa vuonna 1986 toiminimellä T:mi Leo Nikula. Yritys sijaitsi Kestilässä ja toimenkuva oli enimmäkseen autojen korjausta ja maalausta. Vähitellen automaalauksen kautta Nikula siirtyi tekemään teräsrakenteiden pintakäsittelyjä ja teräsrakennetöitä.


Leo Nikula muutti yrityksensä nimen Kestilän Teräsrakenteeksi ja muutti yhtiömuodoksi kommandiittiyhtiön vuonna 1990. Yritys jatkoi toimintaansa Kestilässä ja asiakkaana oli jo suuressa määrin Pulkkilan Rautaruukin putkitehdas. Kestilän Teräsrakenne suoritti mm. vuosihuollon aina Rautaruukin tehtaalle kesäaikana tehtaan ollessa suljettuna. Rautaruukilta ja muiltakin asiakkailta tuli metallin pintakäsittely- ja katkaisutöitä.

Terästyö Nikula nimellä yritys aloitti toimintansa Pulkkilassa vuonna 1994. Yhtiömuoto vaihtui osakeyhtiöksi, jossa pääosakkaina ovat Leo Nikula sekä hänen vaimonsa Marjatta Nikula.  Aluksi yritys toimi kunnan omistamassa teollisuushallissa vuokralla. Vuonna 1999 yrittäjä Leo Nikula osti tilat omakseen. Hän on myös ostanut lisää tonttimaata varastoksi. Kaikkiaan tontti ja varasto ovat 1,5 hehtaarin suuruiset. Nikula sanoi, että yrityksen paikkaa valittaessa Pulkkilan hyviä puolia olivat sopiva, tarpeeksi pitkä halli pitkän terästavaran käsittelyyn sekä Rautaruukin ja nelostien läheisyys. Myös Nikulan poika Hannu Nikula alkoi  työskennellä yrityksessä  päätoimisesti valmistuttuaan DI:ksi.


Pulkkilan Yrittäjät Ry valitsi Terästyö Nikula Oy:n vuoden yrittäjäksi vuonna 2001. Leo ja Marjatta Nikula ottivat Pulkkilan yrittäjäpalkinnon vastaan yrittäjien syyskokouksessa.

JOHTORYHMÄ


Maaliskuussa 2014 suoritettiin yrityksessä sukupolvenvaihdos jonka myötä Leo Nikula jäi eläkkeelle ja pojastansa Hannu Nikulasta tuli pääosakkeenomistaja sekä toimitusjohtaja.

HANNU NIKULA

TOIMITUSJOHTAJA,

DIPLOMI-INSINÖÖRI

LEO NIKULA

YRITYKSEN PERUSTAJA

MUUT HALLITUKSEN JÄSENET:

HELI NIKULA

MARJATTA NIKULA